tag:blogger.com,1999:blog-8128227251863626816.post7683458703644569371..comments2024-03-16T20:56:16.799+01:00Comments on Eve and Apple: Kevert szilvás piteEvahttp://www.blogger.com/profile/04328641418555563512noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8128227251863626816.post-1606785951292942862010-08-11T09:47:30.182+02:002010-08-11T09:47:30.182+02:00Bianka, Encifinci, Ami, köszi szépen, küldök belől...Bianka, Encifinci, Ami, köszi szépen, küldök belőle kóstolót:)))<br /><br />Puszi!Evahttps://www.blogger.com/profile/04328641418555563512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8128227251863626816.post-16155105012668953662010-08-11T09:45:59.807+02:002010-08-11T09:45:59.807+02:00Kedves Juc,
Van egy Japán szél torta receptem, mé...Kedves Juc,<br /><br />Van egy Japán szél torta receptem, méghozzá egy jó nagy tortára való, leírom Neked, remélem, ez az, amit kerestél:<br /><br />Tortalaphoz:<br />5 tojásfehérje<br />10 ek cukor<br />1 ek ecet<br />3 ek zsemlemorzsa<br />3 ek darált dió<br />A fehérjéből kemény habot versz, hozzáadod a cukrot, a legvégén az ecetet, a zsemlemorzsát és a diót. 180 C-on sütsz ebből 3 lapot (tehát összesen 15 tojásfehérjéből)<br /><br />Krém 1:<br />10 tojásárgája<br />12 ek cukor<br />8 ek rétesliszt<br />0,5 l tej<br />1 margarin<br />1 tejszínhab (zacskós)<br />A tojássárgákat 4 ek cukorral mixereled, hozzáadod a lisztet és 2 dl hideg tejet. Ezt beleöntöd 1 lábasba, amiben felmelegítetted a maradék 3 dl tejet és 8 ek cukrot. Összefőzöd az egészet.<br />Krém 2:<br />300 gr darált dió<br />pici meleg tej<br />100 gr olvasztott csoki<br />A darált diót leöntöd a meleg tejjel, és hozzáadod az olvasztott csokit. <br />Amikor a krémek kihűltek, összekevered a 2 féle krémet. Hozzáadsz 1 margarint és 1 zacskó felvert tejszínhabport. <br />És még kell hozzá egy csomó felvert tejszínhab. És akkor jön a rétegezés:<br />tortalap-krém-tejszínhab<br />tortalap-krém-tejszínhab<br />tortalap és végül az egészet bevonod tejszínhabbal.<br /><br />(Ennél a receptnél kimarad 5 tojássárgája, ezt linzerekhez el lehet használni)<br /><br />Én még nem készítettem, de remélem, ez az, amit kerestél:)<br /><br />Puszi!Evahttps://www.blogger.com/profile/04328641418555563512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8128227251863626816.post-8930587687672026972010-08-09T22:48:06.980+02:002010-08-09T22:48:06.980+02:00Nem ide tartozik, de remélem tudsz segíteni. A Vaj...Nem ide tartozik, de remélem tudsz segíteni. A Vajdaságban ettem egy Japán szél nevü törtát, dióval meg zsemlemorzsával(?) készítették. Ismered? Érdekelne a receptje, és nem találom sehol.Jucnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8128227251863626816.post-41726706061387503362010-08-05T11:27:33.821+02:002010-08-05T11:27:33.821+02:00Milyen jól néz ki! Kérem szépen belőle! :)Milyen jól néz ki! Kérem szépen belőle! :)Amihttps://www.blogger.com/profile/10090788310885471061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8128227251863626816.post-36228357249628601562010-08-04T17:49:54.459+02:002010-08-04T17:49:54.459+02:00Ezért imádom ezt a blogot: semmi mellébeszélés, se...Ezért imádom ezt a blogot: semmi mellébeszélés, semmi locsi-fecsi, csak a lényeg, a recept! :D <br />Millió köszönet! <br />EncifinciEncifincinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8128227251863626816.post-13072817860901680962010-08-04T13:43:35.252+02:002010-08-04T13:43:35.252+02:00GyönyörűGyönyörűBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.com