11/02/2008

Salata galija



  • 4 sárgarépa
  • 3 nagyobb krumpli
  • 6 csemegeuborka
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 100 gr fekete mag nélküli olívabogyó
  • 0,5 csomó petrezselyem
  • bors
  • fűszerkeverék
  • 150 gr tonhal konzerv (elhagyható)
A krumplit és a sárgarépát megfőzöd, majd nagy lukú reszelőn lereszeled a krumplit, a sárgarépát és a csemegeuborkát is. Az olívabogyót karikákra vágod, a petrezselymet pedig felaprítod. Összekevered a krumplit, a sárgarépát, csemegeuborkát, az olívabogyót, a fűszereket és a tonhalat, majd összeforgatod a tejföl és a majonéz keverékével. Behűtöd, és tálalható is.

P.S: Forrás: Dobra hrana, 2008/12, október. Az eredeti recept 2 dl majonézt és 1 dl tejfölt ír, de én megfordítottam az arányokat, mert így jobban szeretjük. A saláta ízre picit emlékeztet az oroszsalátára, de mégis más az olívabogyó és a tonhal miatt. Imádom az ilyen salátákat, mert nagyon jól mennek a húsokhoz, és egyszerre akár 3-4 fajtát is el lehet készíteni rövid idő alatt:)

Nincsenek megjegyzések: