11/23/2010

Francia almatorta

Tésztához:
  • 75 gr vaj
  • 100 gr cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 100 gr liszt
  • 50 gr étkezési keménítő
  • 1 kk sütőpor
Töltelékhez:
  • 750 gr savanykás alma
  • 1,5 dl tejföl
  • 50 gr cukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 2 tojás

Tetejére:

  • 1 ek porcukor

A tésztához a vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a keményítőt és a sütőporos lisztet. A tésztát töltsd kivajazott formába, és símítsd el a tetejét. Az almát hámozd meg, és vágd fél cm-es szeletekre. A tésztán körkörösen rendezd el az almaszeleteket, majd tedd be az egészet a 180 C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 35 percig. A tejfölt keverd össze a tojásokkal, cukorral és a vaníliás cukorral, majd öntsd az almaszeletekre. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 25 percig. Vedd ki a tortát a sütőből, hagyd kihűlni, és porcukorral meghintve tálald.


P.S: Forrás: Nova Szakácskönyvek, Édességek.

Nincsenek megjegyzések: