1/31/2009

Gombás-májas egytál



  • 1 póréhagyma
  • 500 gr csirkemáj
  • 300 gr szeletelt gomba (konzerv)
  • pici olívaolaj
  • bors
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • 4 tojás
  • 1 tejföl (2 dl)
  • 1 ek liszt
  • zsemlemorzsa

Pici olívaolajon párold meg a felszeletelt póréhagymát (zöld résszel együtt), add hozzá a felkockázott májat, kevergetve süsd, nyomj bele 2 gerezd fokhagymát, majd amikor a máj már majdnem kész, add hozzá a lecsepegtetett gombát. Süsd még egy-két percig, és vedd le a tűzről. Egy külön edényben keverd össze a tojásokat a tejföllel, adj hozzá 1 ek lisztet, majd keverd el a gombás-májas-póréhagymás masszával. Egy tűzálló tálat kenj ki margarinnal, és szórd meg bőven zsemlemorzsával, majd öntsd bele az előző cuccot. Süsd 200C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sül.

P.S: Eredeti recept Minja fantasztikus blogján. Gyönyörűen szeletelhető, nincs vele semmi macera és nagyon finom! Máskor is fogom készíteni, mert Carlosnak is és nekem is nagyon ízlett!

2 megjegyzés:

  1. Szia, tényleg látszik, hogy szépen lehet szelni...meg fini is lehet!

    Légyszi nézz be hozzám, egy körkérdés vár! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Névtelen3/25/2009

    Szia! Ezt elmentettem már, de most nem találtam meg, visszajöttem érte. A "kicsi" lányom szerint ilyet kell holnap készítenem. Nagyon kívánatos :-)))

    VálaszTörlés