6/27/2010

Grízes cukkini rakottas


  • 1 kg cukkini
  • 2 fej vöröshagyma
  • 500 gr darált hús
  • bors
  • vegeta
  • kapor
  • 150 gr gríz (búzadara)
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • reszelt sajt
  • pici olaj
Pici olajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát. Add hozzá a darált húst, fűszerezd sóval, borssal, vegetával és kaporral. A cukkinit karikázd fel, vagy vágd hosszúkás szeletekre, majd mindkét oldalról forgasd meg őket a grízben. Egy tűzálló tálat vékonyan kenj meg olajjal, majd rétegezd bele a cukkini szeleteket és az elkészült darált húst. A rétegezést cukkinivel fejezd be. Tedd a tálat 180 C-ra előmelegített sütőbe 10 percre. Közben keverd össze a tojásokat a tejjel, majd ezzel a keverékkel öntsd le a rakottast. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még egy olyan 45 percig. A sütés vége előtt szórd meg bőségesen reszelt sajttal, és várd meg, amíg a sajt szépen ráolovad az étel tetejére.
P.S: Recept innen. Szeretem az egytál ételeket, a muszakákat / rakott ételeket pedig különösen, nemcsak az ízük miatt, hanem mert gyorsan el is készülnek, és ráadásul tartalmasak. A cukkini rétegeket még meg is szórhatod egy kis búzadarával (felülről, úgy, mintha sóznád) ha kimaradt volna valamennyi a grízből.

1 megjegyzés: