7/26/2010

Karamellizált lilahagyma tészta tetővel


  • 3 közepes lilahagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 ek balzsamecet
  • 0,5 kk barna cukor
Tésztához:
  • 80 gr liszt
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
A lilahagymát vágd cikkekre, majd a kakukkfűvel együtt fonnyaszd meg az olajon. Add hozzá a barnacukrot, és a balzsamecetet, jól forgasd össze, és pirítsd addig, amíg a hagyma nem kramellizálódik. Habverővel keverd csomómentesre a lisztet a tejjel és a tojással, majd adj hozzá sót ízlés szerint. 4 kisebb szuflé tálkát vékonyan kenj meg olajjal, oszd el bennük a karamellizált lilahagymát, majd csorgasd rájuk a tésztát. A szufléformákat tedd 200C-ra előmelegített sütőbe és süsd 25 percig, hogy a tészta teteje szépen felemelkedjen és aranybarnára süljön.
P.S: A recept a Meglepetés sütés & főzés nyári különszámából származik. Most vettem életemben először, és ezen a recepten rögtön megakadt a szemem. Az arányokat egy kicsit átszabtam, de a végeredmény nagyon finom lett:)Remélem, Ti is szeretni fogjátok:)

1 megjegyzés: