9/22/2010

Joghurt muszaka


  • 6 közepes krumpli
  • 2 póréhagyma
  • 500 gr darált hús
  • 300 gr spenót
  • bors
  • ételízesítő
  • 3 dl joghurt
  • 3 tojás
  • pici olaj


A krumplit héjában főzd meg. A karikákra vágott póréhagymát kevés olajon párold meg, add hozzá a daált húst, sózd, borsozd, adj hozzá ételízesítőt. Amikor a hús is elkészült, keverd hozzá a spenótot is. Főzd így együtt még egy 5 percig. Vékonyan olajozz ki egy tűzálló tálat. A krumplit hámozd meg, és vágd karikákra. A tálba tegyél egy réteg felkarikázott krumplit, erre kerül a húsos-spenótos cucc, majd erre a maradék krumpli karika. A tojásokat keverd össze a joghurttal, és adj hozzá pici sót. Ezzel öntsd le a muszakát, és süsd 200 C-on, amíg szépen meg nem barnul.

2 megjegyzés: