9/09/2010

Zöldborsóleves galuskával


  • 1 ek vaj
  • 450 gr zöldborsó
  • 1 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 4 dl víz
  • ételízesítő
A galuskához:
  • 20 gr olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 3 ek liszt

A borsót szórd a felolvasztott vajra, párold folyamatosan kevergetve. Ha már majdnem puha, szórd rá a petrezselymet és a lisztet, hagyd, hogy a liszt egy picit megpiruljon, majd öntsd fel tejjel. Adj hozzá még 4 dl vizet, sózd, adj hozzá ízlés szerint ételízesítőt is. Amíg a leves el nem kezd forrni, készítsd el a galukatésztát. A vajat olvaszd meg, adj hozzá 1 tojást és 3 ek lisztet, és villával keverd csomómentesre. Ha már a leves forr, szaggasd bele a galuskákat. Amikor a galuskák feljönnek, a leves már el is készült:)

1 megjegyzés: