10/06/2010

Őszibarackos túrótorta


Tészta:
  • 75 gr túró
  • 25 gr cukor
  • 3 ek tej
  • 3 ek olaj
  • 200 gr liszt
  • 2 kk sütőpor
Töltelék:
  • 425 gr túró
  • 100 gr cukor
  • 3 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 ek búzadara
  • 500 gr őszibarack
  • 2 ek porcukor
A tészta hozzávalóit jól gyúrd össze, majd nyújtsd ki, és tedd vajazott-lisztezett formába úgy, hogy pereme is legyen. A tejszínt keverd össze 100 gr cukorral és a vaníliás cukorral, add hozzá a tojások sárgáját, a túrót, majd legvégül a tojásfehérjéből vert kemény habot, és a keményítővel elvegyített búzadarát is. A töltelék 1/3-át kend a tésztára, a tésztát rakd ki felezett, hámozott őszibarackkal, majd fedd be a maradék túrós töltelékkel. 200 C-ra előmelegített sütőben süsd 55-60 percig, majd a sütőt kapcsold ki, és hagyd még benne a tortát kb. 10 percig. Ezután már kiveheted, várd meg, amíg kihűl, és szórd meg a tetejét porcukorral.
P.S: A recept az egyik legkedvesebb szakácskönyvemből származik, a Nova Szakácskönyvek sorozatból az Édességek címűből. Tökéletes, mindenkinek nagyon ajánlom, aki szereti a túrós-gyümölcsös kombinációt:) Én friss őszibarackkal készítettem, de szerintem befőttből is ugyanilyen finom a végeredmény:)

4 megjegyzés: