12/21/2013

Kresenti

  • 350 gr liszt
  • 200 gr vaj/margarin
  • 150 gr cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • rumaroma ízlés szerint (2 ek rum) - elhagyható
  • 150 gr darált dió
  • 2 tojásfehérje
Töltelék:
  • 100 gr étcsoki
  • 40 gr vaj

A darált dió és a tojásfehérje kivételével az összes hozzávalóból állítsd össze a tésztát, csomagold be fóliába, és tedd egy órára hűtőbe. Ezután a tésztából formálj cseresznye nagyságú golyókat, mártsd őket először a tojásfehérjébe (nem kell felverni), majd forgasd darált dióba. Sorakoztasd a kis golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben 20 percig. A vajat olvaszd össze a csokival, és ezzel ragaszd kettesével össze a sütiket.

Recept innen. Isteni finom aprósütik, de mindenképp kell, hogy álljanak pár napot, hogy finom, omlósak legyenek. Idei aprósütik egyike, ajándékba is fogok belőlük csomagolni:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése