7/23/2015

Mángoldos paradicsomos rizs

A nagymamám kertjében mindig rengeteg mángold terem, amit mi mindig nagyon szeretünk. Szokott is mindig küldeni, gyönyörű, szép zöld levelekkel, pirosas bordó szárral. Mutatom, a mostaniból mit készítettem.


  • pici olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 nagy levél mángold
  • 500 gr hámozott paradicsom (konzerv)
  • 2 dl vízben feloldott leveskocka
  • 3 ek basmati rizs
  • 1-2 ek citromlé (ízlés szerint)
  • Tálaláshoz:
  • görög joghurt
  • sumac


Az olívaolajon pirítsd illatosra az áttört fokhagymát. Dobd rá a vékony csíkokra vágott mángoldot (előtte mosd meg, vágd ki a vastag szárát és jól csöpögtesd le). Amikor "összeesik"(és kb. negyed annyi helyet foglal el, mint előtte), mehet rá a hámozott paradicsom. Keverd össze, amjd add hozzá az alaplét. Amikor már rotyog, keverd bele a rizst és a citromlét is. Akkor kész, amikor a rizs puhára főtt, a felesleges folyadék pedig elpárolgott.Szedd tálkákba, csorgass rá egy kis görög joghurtot, szórd meg sumac-kal,és már kész is! Extra gyors és nagyon egészséges


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése