9/12/2008

Padlizsán krém / Melitzanosalata


Alaprecept
  • 0,5 kg patlidzsán
  • 0,5 bögre olívaolaj
  • 2 ek ecet

1. variáció
  • apróra vágott petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • apróra vágott paradicsom / paprika

2. variáció
  • 1 bögre majonéz

3. variáció:
  • 1 tejföl
  • kömény (ízlés szerint, el is hagyható)
A patlidzsánokat mosd meg, töröld le, tedd egy tepsibe, és a sütőben grill funkción süsd meg, közben forgasd, hogy minden oldaláról jól átsüljön.Akkor jó, ha a patlidzsán teljesen megpuhul, a héja pedig megsül. Ha ez megvan, vedd ki a sütőből, tedd egy tálba, és fedd le konyharuhával. Hagyd egy picit hűlni, így nem sütöd meg a kezed, és nagyon könnyen, akár kézzel is le tudod hámozni a patlidzsán héját. Ha ezzel is megvagy, vágd hosszában ketté a patlidzsánt, a magokat amennyire tudod, távolítds el, nem baj az se, ha marad benne egy kevés. A patlidzsánt kockázd fel, majd dobd bele az aprítógépbe. Ha már krémes, szedd ki, villával keverd hozzá az olívaolajat, amíg homogén nem lesz a krém. Add hozzá az ecetet és a sót, keverd össze, és kész is.
P.S: Forrás: Maslinovo Ulje, Summer Dreams Edition, S & I. Kontaratos. Ha variálni akarsz, az alaprecepthez csak add hozzá a felsoroltakat. Ha a második variációt választod, az olíva mennyiségét a felére kell csökkenteni:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése