- 300 gr leveles tészta
- 4 ek darált mogyoró
- 800 gr savanykás alma
- 2 ek vaj
- 80 gr cukor (30+20+30)
- 50 gr mazsola
- pici meggylikőr
- 2 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 0,5 kk fahéj
Az almát meghámozod, felszeleteled, majd a vajon megpárolod. 30 gr cukrot hozzáadsz, és még 5 percig párolod. Közben a leveles tésztát kinyújtod, és vajjal kikent formába teszed, az alját több helyen villával megszúrkálod, majd megszórod a darált mogyoróval. Erre jönnek a párolt almaszeletek, és az előzőleg meggylikőrbe áztatott mazsola. A krémhez összekevered a tejszínt a tojással, hozzáadod a vaníliáscukrot, és még 20 gr cukrot, és az egészet rálocsolod az almaszeletekre. 200C-ra előmelegített sütőben sütöd kb. 35-40 percig, majd miután kivetted a sütőből, megszórod az utolsó maradék 30 gr cukor + fahéj keverékével.
P.S: Forrás: Lisa, 40/2008. A mostani Lisa nemcsak ez miatt a finom almás sütemény recept miatt volt jó, hanem azért is, mert egy két oldalas cikket olvahattam benne, nagy örömömre, Kern Ági blogertársunkról/földimről, akinek ez úton is szívből gratulálok, és sok sikert kívánok!Visszatérve a receptre, nekem 400 gr-os leveles tésztám volt, így az egészet felhasználtam, a síma vaníliás cukor helyett pedig bourbont tettem bele. Kb 30 perc alatt készül el, és nagyon finom:)
Életem legfinomabb almás sütije!
VálaszTörlésKöszi a receptet!
Nagyon örülök, hogy ízlett! És nagyon szívesen:)Puszi!!!
VálaszTörlésnagyon köszi a receptet! én ugyan a mazsolát figyelmetlenségből kihagytam, de a nélkül is remek lett!!! :D ildi
VálaszTörlésIldi, úgy örülök, hogy ízlett Nektek!Puszi!!!
VálaszTörlés