- 400 gr babapiskóta
- 4 kis dobozos tejföl
- 250 gr porcukor
- 0,5 kg eper
- 5 db banán
- 2 zacskó tejszínhab
A tejfölt kanállal keverd el a porcukorral. Egy tál aljára tegyél 1 réteg babapiskótát (jó szorosan), erre kenj egy réteget a tejfölös krémből, erre tegyél egy réteg epret és egy réteg karikára vágott banánt. Ismételd meg az egészet még 1x: piskóta, tejfölös cucc, eperés banán, majd az egészet vond be a tejszínhabbal.
P.S: Itt aludt nálam Julcsi barátnőm, karácsonyi ajándékgyártásba kezdtünk, ami mellett nem sok idő maradt a sütés-főzésre. De hát mégiscsak nem ebéd az ebéd egy jó kis desszert nélkül, így a reggeli kávé után 10 perc alatt gyorsan összedobtam ezt az isteni sütit. Voltak fenntartásaim a tejfölt illetően, viszont meglepő módon egyáltalán nem lehet érezni rajta, hogy van benne. Nagyon finom, könnyű desszert, megjegyzésként még annyi, hogy pár órát pihentetni kellett a hűtőben, amíg a babapiskóta puha nem lett a krémtől:) Isteni, máskor is fogom csinálni. Eredeti recept itt.
Tényleg nagyon finom lett, az egész családnak ízlett.
VálaszTörlésÉn eper helyett meggyel készítettem. Az egyik pohár tejfölt pedig vaníliapudinggal helyettesítettem, ezért kevesebb cukrot használtam.
Gyakran fogom készíteni :-)
M. Tünde
Drága Tündikém,
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlett Nektek!Húúú, a puding az biztos isteni ehhez a sütihez!Óriáspuszi Nektek Carlostól és tőlem:))))