- 4 tojás
- 250 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 3 dl joghurt
- reszelt citromhéj
- 350 gr liszt
- 1 sütőpor
- 500 gr meggy
Keverd össze a tojásokat, a két féle cukrot, olajat, joghurtot, a reszelt citromhéjat, majd fokozatosan keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A masszát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg a meggyel, és süsd 200 C-on, amíg szép aranybarnára nem sül.
P.S: Forrás: Dobra hrana, Januar 2009/broj 15. Nagyon finom, puha a tésztája. Én közepes tepsiben sütöttem, legközelebb még nagyobban fogom készíteni, mert így elég magas lett a tészta része. Pedig én is azok táborát erősítem, akik azt szeretik, ha a tészta a vékonyabb, és a meggyből van több:)Máskor is fogom készíteni.
Boldog Húsvétot kívánok neked!
VálaszTörlés