- 0,5 kg keksz
- 0,5 l natúr joghurt
- 10 csapott ek porcukor
- eper/málna/más idénygyümölcs
- 3 zacskó tejszínhab
A kekszet törd nagyobb darabokra, és tedd egy keverőtálba. A joghurtot keverd össze a porcukorral, és öntsd a kekszre. A kekszes masszát egyengesd jó szorosra egy tál aljára, ez lesz a "tortaalap":), erre jön az eper (vagy más gyümölcs), majd az egészet vond be jó sok tejszínhabbal.
P.S: Ez annyira egyszerű, hogy gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán feltegyem-e a receptek közé. Aztán úgy voltam vele, hogy miért is ne, hiszen nem az a lényeg, hogy meddig tart valamit elkészíteni, hanem hogy milyen az íze, ez pedig egyszerűen nagyon de nagyon finom!Jön a meleg, ilyenkor jó, ha egy finom desszerthez nem feltétlen kell a sütőt bekapcsolni! Nálunk az epres verzió van az első helyen, illetve a málnás, de más gyümölccsel is finom (ez most meggyel készült)! Ezt az adagot készítettem jénaiban, és kelyhes változatban is!Jó, ha egy picit hagyjuk állni, hogy a keksznek legyen ideje megpuhulni.
P.S: Ez annyira egyszerű, hogy gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán feltegyem-e a receptek közé. Aztán úgy voltam vele, hogy miért is ne, hiszen nem az a lényeg, hogy meddig tart valamit elkészíteni, hanem hogy milyen az íze, ez pedig egyszerűen nagyon de nagyon finom!Jön a meleg, ilyenkor jó, ha egy finom desszerthez nem feltétlen kell a sütőt bekapcsolni! Nálunk az epres verzió van az első helyen, illetve a málnás, de más gyümölccsel is finom (ez most meggyel készült)! Ezt az adagot készítettem jénaiban, és kelyhes változatban is!Jó, ha egy picit hagyjuk állni, hogy a keksznek legyen ideje megpuhulni.
Hmm, guszta!! :) Szeretem a joghurtos süteményeket! :)
VálaszTörlés