- 200 gr kókuszreszelék
- 4 tojásfehérje
- 200 gr cukor
- 1 késhegynyi fahéj
- 2 csepp keserű mandula aroma
A kókuszt pirítsd aranyszínűre egy nagyobb serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül. A tojásfehérjét verd kemény habbá, fokozatosan add hozzá a cukrot, majd forgasd bele a kókuszt is. 2 kiskanál segítségével tegyél a masszából egy sütőlemezre kis halmokat, és süsd 140 C-on olyan 20-25 percig.
P.S: Forrás: Dr. Oekter:Süteményeskönyv kezdőknek.Mivel a potenciális sógornő jelöltem lisztérzékeny, mostanában liszt nélküli sütikkel is készülök. Így esett a választásom erre a kókuszos habcsókra, ami ráadásul fémdobozba csomagolva 2-3 hétig is eláll:)
Nagyon jó ötlet a tojásfehérje elhasználására, amiből éppen van pár darab. Köszönöm az ötletet, már viszem is a receptet!!!
VálaszTörlésMicsoda változás, már azt hittem hirtelen, hogy rossz helyen járok. Nagyon szép lett a háttered!!!
Gizikém, köszi, a hátteret még nekem is szoknom kell, de örülök, ha tetszik:)A kókuszcsók pedig nagyon gyorsan elkészül, és nem száraz, a belseje finom puha marad:)Remélem, ízleni fog Nektek!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésEz a kókuszcsók nagyon ígéretesnek tűnik, azt hiszem hétvégén ki is próbálom. Valamint szeretnélek megajándékozni egy díjjal. Az oldalamon 'átveheted'.
http://bohockonyha.freeblog.hu/archives/2010/02/25/dijat_kaptam/