- 300 gr főtt zöldborsó
- 1 csomó retek felszeletelve
- 1 karalábé meghámozva, felkockázva
- 3 újhagyma, felkarikázva
Öntet:
- 2 dl joghurt
- 1 ek friss kapor finomra vágva
- 1 kk mustár
- só
- bors
Egy tálban keverd össze a zöldborsót, retket, a karalávét és az új hagymát. Egy másik, kisebb tálban keverd össze az öntet hozzávalóit, majd öntsd a salátára, keverd össze és tedd hűtőbe legalább fél órára.
P.S: Anyu a múltkor meglepett az Ízek és Érzések 2010. április-májusi számával. Már első átfutásra megakadt a szemem ezen a recepten, már éreztem is az ízét, a harsogó zöldségeket és a joghurtos kapor zamatát. Mindenem volt itthon, ami kellett hozzá, és rögtön el is készítettem. És tényleg olyan volt, amilyennek elképzeltem, harsogó, ropogós, üdítő. Telis tele vitaminnal. Egyszóval szerettük:)
Már én is legalább két hete gyötrődöm ezzel a gondolattal, és minden nap megenném, mert tényleg olyan jó kis ropogósnak, frissnek néz ki, hát biztos, hogy olyan finom is volt.
VálaszTörlésViki, akkor készítsd el, mert tényleg olyan, mint amilyennek kinéz:) Nekünk nagyon jól esett!Végre friss zöldségek!
VálaszTörlés