- 6 tojásfehérje
- 200 gr porcukor
- 100 gr liszt
- 300-350 gr "belevaló"(nálam: dió, mazsola, ratluk, aszalt vörösáfonya)
A tojások fehérjéből verj kemény habot, add hozzá a porcukrot, folyamatos keverés mellett. A diót és a ratlukot vágd durvára. A lisztet mérd ki, majd vegyél el belőle 1 ek-nyit, és ezzel keverd el a diót, ratlukot, mazsolát és a vörös áfonyát. A tojásfehérjés masszába keverd bele a lisztet és a gyümölcsöt, kanállal jól keverd össze, és öntsd a masszát vajazott-lisztezett őzgerinc formába. 200 C-on süsd tűpróbáig (amikor szép aranybarna a süti teteje, akkor érdemes ellenőrizni).
P.S: Ez a süti több szempontból is nagyon jó: egyrészt van neki "spajz kitakarító" funkciója, hiszen nemcsak a hűtőből tünteti el a megmaradt, árválkodó tojásfehérjéket, hanem a maradék diót, mazsolát, aszalt gyümölcsöt is jól el lehet vele tüntetni. Másik nagy előnye, hogy jó sokáig eltartható. A tölteléket kedvetekre variálhatjátok, mehet bele dió, madula, mogyoró, mazsola, birsalmasajt, aszalt füge, datolya, aszalt szilva, sárgabarack, csoki kockák, szóval variáljatok kedvetekre, annyi a lényeg, hogy a töltelék mennyisége összesen 300-350 gr között legyen. (Alternatív receptet nálam itt találtok:), alias variációk egy témára)
Nagyon guszta
VálaszTörlésNagyon klassz ez a bögrés, méricskélős módszer! Szuperul bevált a hétvégén! :) köszi
VálaszTörlésNagyon örülök neki, hogy bevállt a recept!Gyere máskor is!Puszi!
VálaszTörlésMa sütöttem meg és nagyon jól sikerült! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlés