- 2 zacskó csokoládés krémpor (pl. Aranka)
- 3 dl tej (illetve amennyit ír a krémpor tasakján)
- 200 gr porcukor
- 1 nagy doboz tejföl (375 gr)
- 4 ek holland kakaópor
- 200 gr olvasztott csoki
- 50-100 gr darabolt csoki
A csokis krémport készítsd el a tasak hátulján lévő utasítás szerint. Add hozzá a porcukrot és a tejfölt, a kakaóport és végül az olvasztott csokit. Mixerrel jó alaposan dolgozd az egészet össze.Végső lépésként kanállal keverd bele a darabolt csokit, öntsd az egészet dobozba, majd tedd a mélyhűtőbe dermedni.
P.S: A múltkori csokis fagyi elég rövid életű volt, így az én drága férjem leadta a rendelést egy újabb adagra. Mivel az epres fagyinál nagyon bevállt ez a krémporos alap, úgy gondoltam, kipróbálom csokis változatban is. És milyen jól tettem!Tökéletesen krémes, gyönyörűen adagolható, maradok ennél a változatnál, az már biztos:) (ha csak addig ki nem találok megint valami mást:))))
Jövök :))))
VálaszTörlésÉvikém, ez zseniális!
VálaszTörlésKipróbálása következik :-D
Kedves Éva!
VálaszTörlésA hétvégén megcsináltam és egyszerűen isteni finom volt.
Ezúton szeretnék Tőled engedélyt kérni, hogy kitehessem a saját blogomra, természetesen forrásként megjelölve a Te receptedet.
További jó sütést főzést kívánok!
Üdv. Angéla
Persze, drága Angi!Nyugodtan tedd csak fel a blogodba:)Majd ha felkerül, akkor én pedig visszalinkelek Rád a saját bejegyzésem végénél:)Örülök, hogy ízlett Nektek a csokifagyi:)Puszi!
VálaszTörlésKedves Éva!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm az engedélyt.
Kedves Eva!
VálaszTörlésElkészítettem a Csoki fagyi2-t a recept alapján. Az íze isteni, de nekem sajnos elég jégkristályos, jégkásás lett. Nem tudom, mit csinálhattam rosszul. Tapasztalatom szerint tálalás előtt legalább fél órával ki kell venni a hűtőből, hogy adagolható legyen. Ha van ötleted, mit csináljak másként, írd meg légy szíves. Köszönet a válaszért és a receptért is: Rita
Kedves Rita,
VálaszTörlésÚgy tudom, a kristályosodás oka a hirtelen hűlés (lehet, hogy túl jó a fagyasztód?:)), úgy lehet kikerülni, hogy beteszed a fagyit a mélyhűtőbe, aztán kb. 20-30 perc múlva kiveszed, és ismét átmixereled az egészet, majd megint visszateszed. Az enyém nem szokott bekristályosodni, de olvastam, hogy így szokták kibekkelni. Remélem, tudtam segíteni!Puszi, és azért örülök, hogy ízre tetszett Nektek!Egyébként szívesen küldök Neked olyan csokis krémport, amit én szoktam használni (itthon nem lehet kapni), ha megírod a címed, elpostázom Neked (evadurovic(kukac)yahoo.com)!
Szia, köszönöm a választ, ki fogom próbálni, amit javasoltál. Persze egy újabb adagon, mert az előző már elfogyott. :)) Jégkása ide vagy oda... :))
VálaszTörlésA krémpor-ajánlatot nagyon köszönöm, de miattam ne verd költségekbe magad. Viszonylag új a hűtőnk, biztosan itt lesz a bibi. Kellemes nyarat, puszillak: Rita