- 2 tojás
- 250 gr cukor
- 0,6 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 1,5 dl víz
- 100 gr kakaópor (nálam holland)
- 250 gr rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 250 gr magozott meggy
A tojásokat és a cukrot mixerrel keverd habosra, add hozzá az olajat, tejfölt, vizet és a kakaót. A lisztet keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával, madj keverd hozzá az előző masszához. Ha nem szilikonos kuglófformát használsz, akkor a formát kend meg vajjal és szórd be zsemlemorszával (szilikonosnál ez teljesen elhagyható), majd adagolj a formába egy réteget a tésztából, majd szórd meg meggyel. Erre ismét egy réteg tészta, majd meggy, így folytasd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd tűpróbáig (kb. 50-60 perc).
P.S: Eredeti recept innen, én csak annyit változtattam rajta, hogy tettem bele meggyet is, mert szeretjük.A kuglóf finom lett, és sokáig friss maradt:)
Ah, de csodálatos színe van! Kiabál, hogy harapj belém :-)))
VálaszTörlésFenségesen néz ki, nagyon jó ötlet a meggye
VálaszTörlés