- 3 közepes lilahagyma
- 3 ek olaj
- 1 ek kakukkfű
- 1 ek balzsamecet
- 0,5 kk barna cukor
Tésztához:
- 80 gr liszt
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- só
A lilahagymát vágd cikkekre, majd a kakukkfűvel együtt fonnyaszd meg az olajon. Add hozzá a barnacukrot, és a balzsamecetet, jól forgasd össze, és pirítsd addig, amíg a hagyma nem kramellizálódik. Habverővel keverd csomómentesre a lisztet a tejjel és a tojással, majd adj hozzá sót ízlés szerint. 4 kisebb szuflé tálkát vékonyan kenj meg olajjal, oszd el bennük a karamellizált lilahagymát, majd csorgasd rájuk a tésztát. A szufléformákat tedd 200C-ra előmelegített sütőbe és süsd 25 percig, hogy a tészta teteje szépen felemelkedjen és aranybarnára süljön.
P.S: A recept a Meglepetés sütés & főzés nyári különszámából származik. Most vettem életemben először, és ezen a recepten rögtön megakadt a szemem. Az arányokat egy kicsit átszabtam, de a végeredmény nagyon finom lett:)Remélem, Ti is szeretni fogjátok:)
Ez tényleg jó lehet! Kipróbálom :)
VálaszTörlés