- 3 tojás
- 250 gr cukor
- 2,5 dl tej
- 200 gr darált mák
- 200 gr liszt
- 1 sütőpor
- fahéj
- 2-3 marék mazsola
- porcukor a tetejére
A tojásokat a cukorral és a tej felével mixerrel jól keverd össze, add hozzá a mákot és a sütőporos lisztet, majd hígítsd a maradék tejjel. Adj hozzá fahéjat ízlés szerint és keverd hozzá a mazsolát is, majd öntsd az egészet vajazott-lisztezett formába. 180 C-on süsd kb. 30 percig. Porcukorral megszórva, baracklekvárral tálald.
P.S: Valami gyorsat akartam, és édeset. És mivel volt itthon mákom, valami mákosat. Horváth Ilona Szakácskönyvéből vettem a receptet, annyit variáltam rajta, hogy tettem bele mazsolát és fahéjat, citromhéjat viszont nem. Annyira egyszerű, hogy egyszerűbb nem is lehetne. 5 perc alatt kész az egész, és annak ellenére, hogy nincs benne semmiféle zsiradék (sem olaj, sem margarin), nagyon finom puha, és egyáltalán nem száraz.
Isteni lehet, imádom a mákot
VálaszTörlés