- 6 csirkecomb
- 1 vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 300 gr gomba
- 1 csomó újhagyma
- 150 gr rizs
- 1 narancs leve és héja
- 0,5 gr sáfrány
- 6 dl leves (kockából)
- 1 kk őrölt piros paprika
- vegeta
- só
- bors
- pici olaj
A combokat szórd meg vegetával és dörzsöld be őrölt piros paprikával, majd forró olajon süsd meg őket minden oldalról. Add hozzá a felkarikázott sárgarépát és a felkockázott vöröshagymát, pirítsd pár pericg, majd öntsd fel a leves felével. Párold addig, amíg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak. Vedd ki a húst, dobd bele a lábasba a felkarikázott újhagymát, a felszeletelt gombát, a rizst, a sáfrányt, és a narancs reszelt héját és kifacsart levét.Kevergetve főzd, és apránkémt öntsd hozzá a fennmaradt levest, egészen addig, amíg a rizs meg nem fő és a felesleges folyadék el nem párolog:)
Forrás: Dobra hrana, 07/2009
Nagyon finom lehet igazán guszta a kép. Megkóstolnám
VálaszTörlésImádom a színeit :-)))
VálaszTörlésPlusz a gyümölcs és hús is nagy kedvencem!