- 100 gr vaj
- 3 tojás
- 120 gr cukor
- 1 üvegcse vanília aroma
- 2,5 dl tej
- 300 gr liszt
- 1 sütőpor
- 50 gr mazsola
- 0,5 citrom reszelt héja
- zsemlemorzsa a formához
- vaníliás porcukor a szóráshoz
A puha vajat mixerrel keverd habosra a tojásokkal és a cukorral, add hozzá a vanília aromát és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Reszeld bele a citromhéjat, add hozzá a mazsolát, és még egyszer keverd át az egészet. Vajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába öntsd a tésztát, és süsd 200 C-on tűpróbáig. (az én kuglófom olyan 40-45 percig sült). Hagyd kb. 10 percet a formában pihenni, majd borítsd tálcára. Ha már kihűlt, szórd meg jó alaposan vaníliás porcukorral.
P.S: A recept a Váncza süteményeskönyvbből származik, egyszerűen imádom, hogy minden receptjük annyira egyszerű, és mégis finom!Az eredetihez képest annyit változtattam, hogy ott 1 zacskó vaníliás cukrot ír, én helyette vanília aromát tettem, mert szerintem attól az 1 árva vaníliás cukortól nem lett volna elég vaníliás:) Ja, és picivel több mazsolát tettem bele. Capuccino, kakaó, 1 nagy bögre habos kávé, vagy tea mellé isteni:)
Megcsináltam én is ezt a receptet, valami isteni finom ez a kuglóf.
VálaszTörlésKi is raktam a blogomban, nagyon köszi:-))))
Nagyon szívesen, gyönyörű lett a kuglófod, épp az előbb lestem meg:)Puszi!!!
VálaszTörlésOdličan!!!
VálaszTörlésDraga, znala sam da će ti se dopasti:))))
VálaszTörlésSzia most állok neki...a sütő alsó-felső vagy légkeverésen volt? Köszi
VálaszTörlésSzia, alsó-felső. Ne haragudj a késői válaszért, remélem jól sikerült!
VálaszTörlés