2/01/2011

Tonhalas kapribogyós muffin


  • 250 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • só (kb. 1 kk)
  • bors
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 50 gr kapribogyó
  • 150 gr tonhal (konzerv)
A lisztet keverd össze a sütőporral, a sóval és a borssal. Egy külön edényben keverd össze a tojásokat, az olívaolajat, a citrom kifacsart levét és a tejfölt. Add hozzá a lisztes keveréket, a lecsöpögetetett és apróra vágott tonhalat, az aopróra vágott metélőhagymát és a kapribogyót. Forgasd össze jól az egészet. A muffinforma horpadásait béleld ki papír kapszlikkal, és töltsd meg mindegyiket 2/3-ig a tésztával. Süsd 180 C-ra előemelegített sütőben 20-25 percig.
Forrás: A 100 legjobb muffin, pici változtatásokkal.

2 megjegyzés: