![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTBgcxWXnxTJpG8Sb08Iupqj7kGyoCM1A0Ns3sSvO2653Z_oEuHYPcAYi2DbKxiZcQNPmixgxHTv3rGODnY3S_bSJII-RItKN9RpT-hMgSbsXIXCLoXzd-gerD_sWPLuLWctPAN-7eG4s8/s280/ajvaros_retes.jpg)
- 12 db réteslap
- 8 ek ajvár
- 400 gr túró
- 3 tojás
- 1 sütőpor
- 400 gr gomba
- só
- ételízesítő
- olaj
A gombát tisztítsd meg, vágd szeletekre, és sóval, ételízesítővel megszórva, kevés olajon párold addig, amíg elfő a leve. A túrót keverd össze a tojásokkal, a sütőporral, és adj hozzá sót ízlés szerint. Fogj egy réteslapot, kend meg 2 ek ajvárral, majd helyezd rá a következő réteslapot, kend meg a túrós-tojásos massza negyedével. Erre jön a harmadik réteslap, erre szórd rá a gomba negyedét. Tekerd fel az egészet szép szorosan, majd kend meg a tetejét pici olajjal. Összesen 4 tekercset fogsz kapni. Tedd mindegyiket egy vékonyan kiolajozott tepsibe, és süsd szép aranybarnára 200 C-on, kb. 25 perc alatt el is készül:)
Remek párosítás ;-)
VálaszTörlésRemekmű
VálaszTörlés