Tésztához:
- 7 tojás
- 7 ek cukor
- 3 ek liszt
- 4 ek darált dió
Krémhez:
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 100 gr vaj
- 100 gr porcukor
És még:
- baracklekvár
- 2-3 banán
- pici citromlé
- zselés cukor/csokidarabkák
- 1 zacskó habpor (lehet vaníliás is)
- darált dió/csokiforgács a szóráshoz
A tésztához a tojások fehérjét verd kemény habbá, add hozzá a cukrot, mixereled tovább, amíg szép fényes nem lesz, majd egenként keverd a masszához a tojássárgákat is. Legvégül vedd alacsonyabbra a mixer sebességét, és add a masszához a lisztet és a darált diót is, keverd össze az egészet, majd öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 200 C-ra előmelegített sütőben. Ha kész, borítsd a tésztát enyhén benedvesített konyharuhára, vedd le róla a sütőpapírt, és jó szorosan tekerd fel.
A krémhez főzd meg a pudingot 4 dl tejben, majd ha kész, a tetejére tegyél alufóliát, hogy ne bőrösödjön, hagyd kihűlni. A puha vajat keverd krémesre a porcukorral, majd apránként add hozzá a pudingot, és mixereld krémmé az egészet. Tedd be kb. fél órára a hűtőbe.
A diós piskótát kend meg vékonyan baracklekvárral, erre jöhet a pudingos krém, erre darabolt zselés cukor vagy csoki. A banánokat locsold meg egy kis citromlével, és tedd őket a tésztának arra a szélére, ahonnan kezdve a tekercset fel fogod tekerni. Tekerd fel a tésztát, a tetejét kend meg tejszínhabbal és szórd meg darált dióval vagy reszelt csokival. Jól behűtve, ujjnyi vastgra vágva tálald.
Nagyon,de nagyon jól néz ki!
VálaszTörléstetszik!
VálaszTörlésBanános és még diós is, csak isteni lehet
VálaszTörlés