Száraz hozzávalók:
- 5 dl liszt
- 2,5 dl cukor
- 2 kk sütőpor
- 0,5 kk szódabikarbóna
- 1 kk fahéj
- 2 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 1,25 dl méz
- 1 ek olaj
- porcukor
Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd egy másik tálban a nedveseket. Öntsd össze a két masszát és jó alaposan dolgozd össze. Öntsd az egészet vajazott-lisztezett kuglóf- vagy koszorú formába, és süsd 160 C-ra előmelegített sütőben 55-60 percig. Picit hagyd hűlni a formában, borítsd tálcára. Tálalás előtt szórd meg jó alaposan porcukorral.
P.S: Látszik ám, hogy közeleg a Karácsony, ilyenkor én is imádok igazi, "Karácsony ízű" dolgokat sütni, jó sok fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel. Ez a kuglóf (vagy koszorú) is ilyen, nagyon gyorsan össze lehet állítani, és napokig friss marad. Az én drága kisfiam két kézzel, és hármasával nyomta magába a szeleteket:), remélem, Nektek is ízleni fog!
P.S: Látszik ám, hogy közeleg a Karácsony, ilyenkor én is imádok igazi, "Karácsony ízű" dolgokat sütni, jó sok fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel. Ez a kuglóf (vagy koszorú) is ilyen, nagyon gyorsan össze lehet állítani, és napokig friss marad. Az én drága kisfiam két kézzel, és hármasával nyomta magába a szeleteket:), remélem, Nektek is ízleni fog!
De szép kuglóf! A receptet olvasva szinte érzem az illatát!
VálaszTörlésNagyon jó kis recept!Kísértést érzek rá, hogy megsüssem!
VálaszTörlésNagyon jó kis recept!Kísértést érzek rá, hogy megsüssem!
VálaszTörlésA finnek is készítenek kuglófot mézeskalácsfűszerrel! Eszméletlen finom!
VálaszTörlésGyönyörű szép formás lett
VálaszTörlésMár 3 hete ezt sütöm minden hétvégén,annyira bejött nekünk.Köszi!
VálaszTörlésLányok, köszönöm!Notte, örülök, hogy ízlik Nektek!Puszillak benneteket!
VálaszTörlésMegsütöttem és másnapra csak a csodálatos illata maradt! Köszönjük!
VálaszTörlésMost sütöm. Meglátjuk megkora sikere lesz.
VálaszTörlésRemélem, ízlett Nektek:)
VálaszTörlésCsodásan néz ki.Hetvégen kipróbalom, biztosa nagyon finom
VálaszTörlés