4/12/2013

Banános torta

Tortalap:
  • 7 tojásfehérje
  • 7 ek porcukor
  • 7 ek liszt
  • 2 marék darabolt dió
Krémhez:
  • 7 tojássárgája
  • 7 ek cukor
  • 5 ek keményítő
  • 7,5 dl tej
  • 100 gr vaj
  • 4 banán
És még:
  • baracklekvár/Nutella
  • 3 zacskó tejszínhabpor

Krém:
Először a krémet készítsd el: ehhez forralj fel 6 dl tejet a cukorral. A maradék 1,5 dl tejben keverd el a keményítőt és a tojások sárgáját, és add a forró tejhez. Alacsony lángon kevergetve főzd jó sűrűre (akkor jó, ha olyan puding sűrűségű, és meglátszik a habverő nyoma:)). 

Tortalap:
Amíg a krém hűl, készíts el a tortalapot. Ehhez a tojások fehérjéből verj kemény habot, majd kanalanként add hozzá a porcukrot. A lisztet és a darabolt diót kanállal forgasd bele, hogy ne törjön össze a hab. Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 200C-ra előmelegített tepsiben olyan 15 percig. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarnára pirul. 

Utolsó lépések:
A kihűlt tortalapot kend meg jó sűrű, házi baracklekvárral, vagy Nutellával, amihez épp kedved van. A vajat habosítsd fel, és kanalanként keverd hozzá a kihűlt krémet. Add hozzá a karikára vágott banánt és forgasd össze. Kend rá a tortára, majd az egészet vond be a felvert tejszínhabbal. Ennyi:)

1 megjegyzés: