Tortalap:
- 7 tojásfehérje
- 7 ek porcukor
- 7 ek liszt
- 2 marék darabolt dió
- 7 tojássárgája
- 7 ek cukor
- 5 ek keményítő
- 7,5 dl tej
- 100 gr vaj
- 4 banán
És még:
- baracklekvár/Nutella
- 3 zacskó tejszínhabpor
Krém:
Először a krémet készítsd el: ehhez forralj fel 6 dl tejet a cukorral. A maradék 1,5 dl tejben keverd el a keményítőt és a tojások sárgáját, és add a forró tejhez. Alacsony lángon kevergetve főzd jó sűrűre (akkor jó, ha olyan puding sűrűségű, és meglátszik a habverő nyoma:)).
Tortalap:
Amíg a krém hűl, készíts el a tortalapot. Ehhez a tojások fehérjéből verj kemény habot, majd kanalanként add hozzá a porcukrot. A lisztet és a darabolt diót kanállal forgasd bele, hogy ne törjön össze a hab. Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 200C-ra előmelegített tepsiben olyan 15 percig. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarnára pirul.
Utolsó lépések:
A kihűlt tortalapot kend meg jó sűrű, házi baracklekvárral, vagy Nutellával, amihez épp kedved van. A vajat habosítsd fel, és kanalanként keverd hozzá a kihűlt krémet. Add hozzá a karikára vágott banánt és forgasd össze. Kend rá a tortára, majd az egészet vond be a felvert tejszínhabbal. Ennyi:)
Jujj. ez biztos nagyon finom :)
VálaszTörlés