- 100 gr cukor
- 60 gr porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1,25 dl olaj
- 100 gr savanykás lekvár (szeder, meggy, áfonya, de baracklekvárral is jó)
- 90 gr finomliszt
- 90 gr rétesliszt
- 1 kk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 45 gr holland kakaópor
- 2 dl natúr joghurt
- 40 ml tej
- 50 gr csokiból csokimáz
Egy tálban keverd össze a három féle cukrot az olajjal és a lekvárral. Egy másikban a két féle lisztet, a sütőport, szódabikarbónát és a kakaóport. A két masszát öntsd össze, add hozzá a joghurtot és a tejet, majd öntsd az egészet sütőpapírral bélelt dobozformába. Süsd előmelegített sütőben 180 C-on olyan 40 percig. Hagyd kihűlni, majd vond be a tetejét csokimázzal. Ujjnyi szeletekre vágva, jó sok friss eperrel tálald:)
P.S: Eredeti recept innen - by Darwina. Nagyon gyors, több napig is finom, puha marad:)High five!
Remekül hangzik, és csodásan is néz ki ;-)
VálaszTörlésNagyon finom lehet. Megírnád, hogy a 10 dkg cukor milyen cukor?
VálaszTörlésKöszönöm.
Anazar, köszi:) A cukor az sima kristálycukor:)
VálaszTörlésPróbasütés fog következni, ez eszméletlen jó!
VálaszTörlésHűha! Nagyon tömény, nagyon csokis, és nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésIsteni lehet, ki is fogom próbálni, azonban mindig gondban vagyok a recepteknél a "kk"-nyi mennyiség pontos fogalmával. Megkérdezhetem, hogy Te mit értesz alatta? :) Kiskanalat vagy kávéskanalat? Ha kiskanalat, akkor mokkásat vagy teásat? Szeretném, ha tökéletesre sikerülne.
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Szia,
VálaszTörlésnálam a kiskanál a teásnak felel meg:)És ha nem írom oda, hogy púpos, akkor az alapértelmezett nálam a csapott:)Remélem, tudtam segíteni! Jó sütögetést!Biztosan jól fog sikerülni, ezt a receptet nem igazán lehet elrontani!