5/17/2013

Palacsinta alaptészta


  • 200 gr liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 tojás
  • 0,5 dl olaj
 
A hozzávalókat kézi habverővel keverd jól össze, és hagyd állni legalább egy órácskát. De állhat simán több órát is (akár reggel gyors bekevered, amíg készül a reggeli kávéd, és délben kisütöd). Ezután a serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozod, és beleöntesz 1 merőkanálnyit a tésztából. Megsütöd az egyik oldalát, megfordítod, és megsütöd a másik oldalát is. Ennyi:)
P.S: E szerint az alaprecept szerint szoktam készíteni a palacsintát (már nem tudom, honnan származik, valamikor nagyon régen írtam ki a receptes füzetembe). Szeretem, mert nem lehet elrontani. Mert lehet sósra és édesre is tölteni. És mert sosem ragad le. Na és mert csak az elsőnél kell a serpenyőt vékonyan kiolajozni, utána már nem.Mostanában egyébként kerámia serpenyőben sütöm, és isteni, akinek még nincs, mindenképpen érdemes egyet beszerezni.

5 megjegyzés:

  1. Köszi a receptet! Életemben először nem szakadt, nem égett le :)!

    VálaszTörlés
  2. Névtelen3/01/2023

    Tökéletes 👍🏿

    VálaszTörlés
  3. Soha nem teszek a palacsintatésztába cukrot, teljesen felesleges. A töltelék úgyis elég édes :) Így jó, ahogy van, adj neki bátran egy esélyt!

    VálaszTörlés