11/20/2013

Almás sárgarépás süti



  • 220 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 0,5 kk só
  • 1 kk fahéj
  • 5 ek olaj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 ek narancslé
  • 140 gr nádcukor
  • 140 gr finomra reszelt sárgarépa
  • 1 közepes alma meghámozva, lereszelve
  • 85 gr mazsola
  • darabolt dió


Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és a fahéjat, egy másikban pedig az olajat, a narancslét és a cukrot. Add a narancsos keveréket a liszthez, majd keverd hozzá a reszelt sárgarépát, almát, mazsolát, és a reszelt narancshéjat. Öntsd a masszát vajazott-lisztezett (vagy simán csak sütőpapírral bélelt) kisebb tepsibe, szórd a tetejére a darabolt diót, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig.

P.S: Recept ebből a könyvből kipróbálva. Eredetiben tökmag van, én diót tettem, eredeti 20cm-es kerek tortaformát ír, én simán tepsiben sütöttem. Eredetiben sütési idő 50-60 perc, nekem nagyjából 35 perc alatt kész is lett. Finom:)

8 megjegyzés:

  1. Névtelen12/08/2019

    Pár napja már szemezek ezzel a süteménnyel. Ma el is készítettem a recept alapján. Nagyon jól sikerült, finom. Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Szia, nagyon örülök, hogy ízlett:) Jó sütögetést:)!

    VálaszTörlés
  3. Már kétszer megcsináltam. Ízlett az egész családnak. Biztos lesz folytatás... �� Köszönöm az ötletet.

    VálaszTörlés
  4. Már kétszer megcsináltam. Ízlett az egész családnak. Biztos lesz folytatás... 😊

    VálaszTörlés
  5. Örülök Ági, hogy ízlett Nektek! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól sikerült úgy, hogy hozzá tettem 2.5 dl tejet. Különben nem állt volna össze. Máskor is fogom sütni, annyira ízlik.

    VálaszTörlés
  7. Névtelen10/05/2022

    Szia!Nem kell hozzá tojás?Mitől fog így összeállni?

    VálaszTörlés
  8. Nem, nem kell bele tojás. A folyékony hozzávalók teszik a dolgukat :)

    VálaszTörlés