- 3x200 gr babapiskóta
- 5 dl tej
- 50 gr étkezési keményítő
- 250 gr vaj/margarin
- 250 gr porcukor
- 1 konzerv ananász
- 500 gr kivi
- 200 gr vagdalt dió
- tetszés szerint kandírozott vagy aszalt gyümölcsök
- 5 dl tejszín
Az 5 dl tejhez add hozzá az étkezési keményítőt, és főzd puding sűrűségűre. A puha vajat / margarint keverd krémesre a porcukorral, majd kanalanként add hozzá a tejes krémet. Keverd a krémbe az apróra vágott ananászt, kivit, diót, és a kandírozott/aszalt gyümölcsöket. Jól keverd össze az egészet. Fogj egy tálcát, az ananász levét pedig öntsd egy mély tányérba, ebbe fogod majd mártogatni a babapiskótát. A tálcára megy egy réteg ananászlébe mártott piskóta, erre a krém fele, erre megint az ananászlébe mártott babapiskóta, erre a krém másik fele, és legvégül a 3. réteg ( utolsó 200 gr-os csomag) babapiskóta. Az egész tortát vond be a keményre felvert tejszínhabbal, és tedd a hűtőbe, hogy szépen összeérjenek az ízek.
Eredeti recept itt, Vera vajdasági konyhának dedikált blogján, amit annyira szeretek.Amint látjátok, Szilveszterre készült a torta, sajnos mielőtt felszeletelve lefotózhattam volna, már elfogyott:)
Torta je odlicna, hvala puno puno sto si je napravlia , sto si je nazvala po meni,...i sto si je podelila na svom blogu, jer koliko god da se recepti pisali, brisali za ovo i sluze blogovi, druzenje i medjusobno isprobavanje recepata i to na ovako lep nacin bez sujete,hvala jos jednom!
VálaszTörlésDraga moja, hvala Tebi na savrsenom receptu!Jedino mi je zao sto nisam stigla da slikam parce. Moracu opet da je pravim;)Ljubim te puno i samo tako nastavi jer sve pravis bas po mom ukusu!
VálaszTörlés