Saját fejlesztésű recept: teljes kiőrlésű liszt, mák -abból is a szemes fajta, mert ettől lesz igazán jó a süti textúrája, na és persze sárgabarack. Hm? Hogy hangzik?Ugye hogy jól? Mutatom, hogy készítettem:
- 2,5 dl teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2,5 dl sima liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 1 kk fahéj
- pici só (fontos -ne hagyjátok ki,mert sokkal jobb tőle!)
- 2,5 dl nádcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2,5 dl tej
- 1,25 dl olaj
- 1,25 dl szemes mák
- 4-5 szép nagy sárgabarack felkockázva
Hát nem cifrázom, így, ahogy van, sorban összekevered, beleöntöd egy sütőpapírral bélelt kenyérformába, aztán 180 C-ra előmelegített sütőben szépen megsütöd:)(Nem mértem, de ennek is annyi kell, mint minden más gyümölcskenyérnek, mondjuk nagyjából 45-50 perc -végezz tűpróbát, mert minden sütő más, és a formák is lehetnek kisebbek vagy nagyobbak.)Remélem, kedvet kaptatok ehhez a finomsághoz:)
Rég írtam már neked, nem azért, mert nem lett volna miért, de ez most különösen megfogott:-) Nagyon csábító.
VálaszTörlésAlkalomadtán tesztelni fogom, addig meg a gyűjteményembe teszem. Köszi!
Marika!!!De jó "hallani"Téged!teszteld csak nyugodtan, szinte biztosra veszem, hogy ízleni fog nektek!Azért a teszteredményeket oszd meg velem:)
VálaszTörlés