- 0,5 kg padlizsán
- 0,5 kg cukkini feldarabolva
- 0,5 kg krumpli feldarabolva
- 1 paprika
- 2 fej karikára vágott vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- 2 bögre felkockázott paradicsom
- 1 ek sűrített paradicsom 1/2 bögre vízben feloldva
- 6 ek apróra vágott petrezselyem
- 0,5 bögre olívaolaj
- só
- bors
- (vegeta)
A padlizsánt vágd karikákra, sózd meg, és hagyd állni egy bő fél órát, majd mosd át vízzel. Egy tűzálló tálba tedd a feldarabolt zöldségeket.
Öntsd nyakon az olíva olajjal és a vízben feloldott paradicsomsűrítménnyel, szórd meg petrezselyemmel, és jó alaposan forgasd össze.
Alufóliával letakarva süsd egy órát 180 C-ra előmelegített sütőben. Ekkor vedd le a fóliát, és süsd további fél-3/4 órát, amíg a felesleges folyadék el nem fő. Ekkor már kész is az étel, én még morzsoltam rá egy kis fetát. Isteni!
A hét végén elkészült nálunk is. Köszi a receptet, nagyon finom lett :)
VálaszTörlésÜdv: Nagy(A)ncsa
Szívesen, örülök nagyon!
VálaszTörlés