Hát jól eltűntem az utóbbi időben, de rengeteget dolgoztam, két nagy projekt találkozót bonyolítottam egyedül, (az egyik ráadásul záró volt), úgyhogy a sok munka mellett nagyon sok időt töltöttem nagyon kedves spanyol, görög (pontosabban ciprióta), német, horvát, és bolgár emberekkel/barátokkal. Ez egyben azzal is járt, hogy jó házigazdához méltón reggeltől estig velük voltam, velük étkeztem, természetesen mind házon kívül. Ilyen módon nyilván az otthoni sütés-főzés picit háttérbe szorult, de most egy nagyon kis egyszerű, de nagyon finom mákos sütit hoztam nektek, remélem, szeretni fogjátok! És hogy mitől fehér? Hát attól, hogy szemes mák kell bele:) Én most őzgerincben készítettem, de mehet normál tepsiben is. Tojás nincs benne, így a tojásra érzékenyek is ehetik:)
- 2 bögre cukor
- 3 bögre liszt
- 1 sütőpor
- 50 gr szemes mák
- reszelt citromhéj
- 0,5 bögre olaj
- 2 bögre tej
Először keverd össze az első négy (száraz) hozzávalót és a reszelt citromhéjat. Add hozzá az olajat és a tejet, keverd csomómentesre, öntsd sütőpapírral bélelt sütőformába és süsd tűpróbáig!Ennyi!Ugye mennyire egyszerű?
P.S: Recept innen. A sütési idő attól függ, hogy milyen formában sütöd. Őzgerincben tovább fog tartani, mint sima tepsiben, de még úgy is emlékeim szerint fél órán belül megvolt 180C-on. (1 bögre = 2 dl)
Nagyon tetszik ez a recept!!! Köszi!!! :o)
VálaszTörlésSzia Timi, készítsd el bátran! Pár perces meló, és nagyon megtéríti a belefektetett energiát:)
VálaszTörlésMegcsináltam és valóban nagyon, NAGYON finom!!! Köszi!!!
VálaszTörlés