Na ennél finomabb müzlit még biztos nem ettetek!Cukor helyett kevéske mézzel, zabpehellyel, mandulával
- 8 dl zabpehely
- 2 dl kókuszreszelék
- 2 dl mazsola és szárított vörösáfonya vegyesen
- 2 dl mandula
- 1/2 kk só
- 1/2-1 kk fahéj (ízlés szerint)
És még.
- 50 ml kókuszolaj
- 5 ek méz
- 1 ek víz
Először egy tálba tegyétek bele az összes száraz hozzávalót (zabpehely, kókuszreszelék, aszalt gyümölcs, mandula, só és fahéj).
Ezután egy kis lábasban melegítsétek össze a kókuszolajat, a mézet és a vizet. Amikor már szép egynemű a folyadék, locsoljátok rá a száraz hozzávalókra, és jóóóóóóóóóóó alaposan keverjétek össze, hogy mindenhova jusson mézes kókuszolajból.Ezután fogj egy tálcát, teríts rá sütőpapírt, öntsd rá a müzlit, egyengesd úgy el, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, és nyomd be a 150 C-ra előmelegített sütőbe. 20 perc után vedd ki - ekkor már gyönyörű aranybarna színe lesz-, és egy kanállal forgasd át az egészet, hogy a lenti részek kerüljenek felülre. Mehet vissza a sütőbe még egy 20 percre és voila!
Ezután egy kis lábasban melegítsétek össze a kókuszolajat, a mézet és a vizet. Amikor már szép egynemű a folyadék, locsoljátok rá a száraz hozzávalókra, és jóóóóóóóóóóó alaposan keverjétek össze, hogy mindenhova jusson mézes kókuszolajból.Ezután fogj egy tálcát, teríts rá sütőpapírt, öntsd rá a müzlit, egyengesd úgy el, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, és nyomd be a 150 C-ra előmelegített sütőbe. 20 perc után vedd ki - ekkor már gyönyörű aranybarna színe lesz-, és egy kanállal forgasd át az egészet, hogy a lenti részek kerüljenek felülre. Mehet vissza a sütőbe még egy 20 percre és voila!
Kedves Eve!
VálaszTörlésNagyon guszta,és nagyon beletrafál abba amiket msot kívánok!Nézegetem pár napja a bolti granolákat aranyáron...de mindet visszatettem a polcra mert van benne cukor vagy egyéb nem odaillő.Nagyon örülök a receptednek,egy kérdésem van,ez is olyan finom ropogós,mint a bolti granola?
Üdv,
Réka
Kedves Réka,
VálaszTörlésIgen, bizony hogy ropogós! És nagyon nagyon finom! Szerintem ha ezt kipróbálod, nem csak hogy a polcról nem fogod levenni a boltit, de még a közelébe sem mész!Én ezt annyira szeretem, hogy néha magában is eszem, édesség helyett. És ami külön jó, hogy szabadon tudod variálni, a mandulát lecserélheted dióra, mogyoróra, a mazsolát és a vörösáfonyát fügére, sárgabarackra, aszalt szilvára, szóval annyi variáció van, amennyit csak el tudsz képzelni.És legalább tényleg tudod, hogy mi van benne, és egy csomó pénz a zsebedben marad!Csak csendesen jegyzem meg, hogy ebből az adagból több doboznyi granola mennyiség jön ki:)
Üdv,
Évi