- 4 tojás
- 400 gr liszt
- 4 dl tej
- 4 dl szénsavas ásványvíz
- 4 ek olaj
- 1 csipet só
- 1 vaníliás cukor
A tojásokat keverd össze, add hozzá a a liszt felét, és a tej felét, keverd jó alaposan össze, majd add hozzá a maradék tejet és a lisztet, folyamatosan keverve. Adj hozzá egy csipet sót, 1 zacskó vaníliás cukrot, és az olajat. Legvégén add hozzá az ásványvizet is, és jó alaposan keverd csomómentesre. Én nem szoktam pihentetni, rögtön sütöm. A serpenyőt az első előtt vékonyan kend meg olajjal, a többinél már nem kell. Várd meg, hogy a serpenyő kellőképp felmelegedjen, és csak akkor kezd el őket sütni.
Én házi baracklekvárral szeretem a legjobban, Mimi a kislányunk, a rakott palacsintát imádja, Marko, a kisfiunk, pedig a Nutellás-darált kekszeset :) Nektek melyik a kedvencetek?
Ezt az arányt még nem is ismertem... én valahogy csak úgy "érzésre" adagolom a hozzávalókat, pedig jó, ha van pontos recept is! Köszönöm! :)
VálaszTörlés