3/26/2021

Fügés banánkenyér

  • 3 banán 
  • 2 tojás
  • 100 gr eritrit/barna cukor/cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 2 dl joghurt
  • 100 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 150 gr liszt 
  • 1 kk sütőpor
  • pici só
  • 0,5 kk fahéj
  • 10 db aszalt füge
  • 50 gr pörkölt mogyoró/dió apróra vágva

Tetejére:

  • dió, mogyoró egészben, szeletelt mandula

A banánokat villával törd össze, majd add hozzá a tojásokat, az eritritet (vagy nádcukrot/sima cukrot), az olajat és a joghurtot. A két féle lisztet (mehet az egész sima lisztből is) keverd össze a fahéjjal, csipet sóval és a sütőporral, majd add az előző masszához. A fügét és a mogyorót/diót vágd össze, és pici liszttel forgasd össze, majd add ezt is az előző masszához. Sütőpapírral bélelj ki egy kenyérformát, öntsd bele a tésztát és a tetejét szórd meg tetszés szerint dióval, mogyoróval és szeletelt mandulával.  180 C-ra előmelegített sütőben süsd tűpróbáig (kb. 45 perc). Az én gyerekeim mézet csorgattak rá, úgy szeretik :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése