5/11/2021

Kávés karamellás kuglóf

Nem tudom, mi van velem, de az elmúlt időben egyfolytában kávés sütiket készítek, és odáig vagyok tőlük, de tényleg! Hozom majd nektek mindet, szép sorjában 😁. Ezzel a karamellás-kávés kuglóffal kezdem, majd hozok Nektek Tiramisu tekercset és brutálisan finom Baylieses tiramisu kuglófot.Mind egytől egyik nagyon finomak 😍😍😍
Szóval, mutatom, hogy készítsétek:


  • 1 margarin (250 gr)
  • 220 gr cukor
  • pici só
  • 5 tojás
  • 340 gr liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 3 kk Nescaffe
  • rumaroma 
  • 100 gr tejkaramella apróra vágva, vagy csokis karamell golyó
Mázhoz:
  • 2 ek forró víz
  • 2-3 kk Nescaffe
  • 4 ek porcukor
A margarint keverd habosra, majd add hozzá a cukrot és a sót. Folyamatosan keverve add hozzá egyenként a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Oszd két részre a tésztát, és az egyikbe keverd bele a pici vízben feloldott kávét és rumaromát (vagy ha rumot használsz, abban oldd fel). A kuglófformát vajazd, lisztezd, majd váltakozva tegyél bele a világos és a sötét tésztából. Minden rétegre szórj karamellgolyót/vagy apróra vágott tejkaramellát. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd tűpróbáig. Rácson hagyd kihűlni. A mázhoz a vízben oldd fel a kávét, és keverd bele a porcukrot, és csorgasd a kuglófra. Kész is😉😇

A recept a Dr Oetker Bögrés-poharas tészták szakácskönyvből lett elkészítve 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése