Itt a nyár, jobban odafigyelünk a cukor és liszt bevitelre :) Persze ettől még nem kell lemondani egy egy finom falatról :) Ez a zabpehely clafoutis is ilyen. Én nagyon szeretem, remélem, nektek is tetszeni fog :)
- 200 gr aprószemű zabpehely
- 4 dl tej
- 2 tojás
- 60 gr eritrit
- vaníliakivonat
- 1/2 kk fahéj
- 1 csomag sütőpor
- pici só
- tetejére cseresznye, erdei gyümölcs
A zabpelyhet keverd össze a tejjel, és tedd félre amíg a többit készíted. Egy külön tálban keverd össze a tojásokat az eritrittel a fahéjjal, egy csipet sóval és add hozzá a sütőport. Az egész massza fel fog habosodni, de ne aggódj, pont ilyen kell, hogy legyen. Add hozzá a tojásos cuccot a zabpehelyhez, majd egy kb 22 cm-es kivajazott piteformába öntsd bele az egészet. A tetejét pakold meg friss magozott cseresznyével/meggyel és bogyós gyümölcsökkel, majd süsd 180C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 percig.
Köszi a receptet!!! El is mentem, hogy meg tudjam csinálni :o)
VálaszTörlés