![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsy7QR2jB7qjWew2nmQ0YFKnvW5H7CnPd-NDC2WFcr9vPbBg0TJNFuVvrh9Ych6JJFBYU5__zhb-Zc8Q_vdMId0D8gCXmt4OrcNQUcE3WryRrXZRg-6tUpM3syIwBi1mupY8UXOn3NTLes/s280/sape_ok.jpg)
- 125 gr darált dió
- 375 gr liszt
- 0,5 sütőpor
- 125 gr cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1 tojás
- 250 gr margarin
- porcukor
A sütőporral elkevert lisztet gyúrd össze a margarinnal, add hozzá a két féle cukrot, a darált diót és a tojást. Jól gyúrd össze, majd töltsd meg a tésztával a formákat. Süsd 200 C-ra előmelegített sütőben, amíg aranyszínűre nem sülnek. Vedd ki a kekszeket a formákból, és forgasd porcukorba.
Ezekben a formákabn készültek:) ![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6S4mAnktNHildmPUeLloT6XjPugtDD6kwOlM3Rg4p4TUoyfihJPueqCnI3e9fImtlbhU8e-xkx-aiiZtcqlDEPvQZvt4E0rA0Tj62T7mi567TXHI7t-Ap-rIDSS-Eb4QN0qvRMpc8sxe1/s280/sapice_kolaz.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6S4mAnktNHildmPUeLloT6XjPugtDD6kwOlM3Rg4p4TUoyfihJPueqCnI3e9fImtlbhU8e-xkx-aiiZtcqlDEPvQZvt4E0rA0Tj62T7mi567TXHI7t-Ap-rIDSS-Eb4QN0qvRMpc8sxe1/s280/sapice_kolaz.jpg)
P.S: Ezeket a kekszeket minden évben készítem Karácsonyra. Egyrészt mert nagyon finomak, másrészt mert több hétig is eltartható fémdobozban, így idejekorán el lehet őket készíteni. Gastro ajándéknak is ideális, így a recept máris repül Chef Vikihez:)))
Ajoj Eva tako su slatki, obožavam ovakve kolačiće.
VálaszTörlésA modlice su ti super, ja kod mene nema nikad da nađem takve :(
p.s. ako ne objavljuješ recept na srpskom, molim te pošalji mi na mejl:)
Helló, köszönöm a receptet, megcsináltam. Raktam bele citromhéjat meg rengeteg fahéjat, és karikákat szaggattam, mert nekem csak az van, és a karika felét bevontam csokival. És borzasztó puha omlós, finom na.
VálaszTörlésSzeretem a blogodat, jókat főzök innnen mindig, csak nem kommentelek.
Szóval köszönöm
Drága Jucka, örülök, hogy ízlik Nektek! És ebben még az a plusz jó dolog, hogy álltában egyre csak finomabb és finomabb lesz:))) Egyébként nekem nagyon nagy örömet szerzel, ha küldesz kommentet, és így nemcsak nekem jó, hogy kapom feedbacket, hanem a többiek is könnyeben választanak majd a receptek közül, ha látják, hogy már volt, aki elkészítette, és jól sikerült:) Puszi, és írj bátran, örülni fogok neki!
VálaszTörlésMost töltöttem fel a készletemet formákból, eddig csak kosárka volt itthon. Kipróbálom ezt a szépséget!
VálaszTörlésSzia! Chef Vikin keresztül jutottam el ehhez a recepthez, és tetszett, hogy csak bele kell nyomkodni a tésztát a formákba, mert az még két kisgyerekkel is tisztább meló, mint a szaggatás :-D Juckához hasonlóan én is fahéjasan csináltam, és nagyon finom lett. Köszi a receptet! Eddig nem ismertem a blogodat, de most körülnézek nálad :-)
VálaszTörlés