![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicrNcn3OEpGA1lJL30Oa749-l35LIyl9k8NQUfMLAtgikacnhf9y0D5vpQPFw6DZdfuxgwmlhjc49PTnjalkYvuKPNM3lTKoqt93fkDqtu0wEHRX2R23CUn6H28l2-MlrF65wajbCuK4Hz/s400/sos_od_sampinjona.jpg)
- 100 gr vaj
- 300 gr gomba
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 ek mustár
- 1 dl fehér bor
- 1 dl főzőtejszín
- fűszerkeverék
- bors
A gombát mosd meg, majd szeleteld fel. A vajat olvaszd meg, add hozzá a gombaszeleteket, és kevergesd addig, amíg el nem párolog alóla a felesleges folyadék. Szórd meg a gombát 2 ek étkezési keméynítővel, majd adj hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Keverd hozzá a fehérbort, 2 ek mustárt, a fűszerkeveréket és a borsot, majd kevergetve főzd addig, amíg kellőképpen be nem sűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, és keverd bele a tejszínt. Ennyi:)
P.S: Nagyon finom, a fehérbortól és a mustártól jellegzetesen pikáns szósz, ami tökéletesen harmonizál a csirkehússal. Aki picit hígabban szereti, nyugodtan adhat hozzá több vizet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése