![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifjNmHpM_ABpUWNzvX7Gfkoh2CZQX1obXqxIOdlCYiJc5lzSxT3PagGGLir_MlrPZgaVPgbXQeiyFFSHYjX3KvvtAL2yq8dQrKLNXrH4FrolFTs1E4TCKmrzvATsUrrzgn-kZHH6_U4teG/s280/piletina_u_sosu_od_jugurta.jpg)
- 800 gr csirkemell
- 1 póréhagyma
- 2 narancs
- 0,5 csomó petrezselyem
- 0,5 kínai kel
- 4 ek olaj
- vegeta
- só
- bors
- 2 dl joghurt
- 1 ek étkezési keményítő
A csirkemellet a pórét, és a kínai kelt vágd csíkokra, a petrezselmet pedig apróra. Az egyik narancsot vágd karikákra, tedd félre díszítésnek, a másikat hámozd meg, és kockázd fel. Az olajon pirítsd meg a csirkemellet és a pórát, majd add hozzá a kínai kelt és a narancsot. Öntsd hozzá a joghurtot, fűszerezd ízlés szerint, és párold, amíg a zöldsések meg nem puhulnak. A végén az étkezési keményítőt egy pici vízzel keverd el, és sűrítsd be vele az ételt. Addig hagyd rotyogni, amíg a kellő sűrűséget el nem éri. Ennyi:)
P.S: Gyorsan elkészíthető, és még egészséges is. A narancs istenien harmonizál a póréval és a kínai kellel, nagyon finom lett:)
Érdekes párosítás ez a póré, kínai kel naranccsal és joghurttal. Biztosan nagyon jó lehet, úgyhogy én is kipróbálom hús helyett tofuval vagy valami ilyesmivel.
VálaszTörlésNagyon tetszik, hogy minden receptedben ennyi zöldség van!