![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiU6owUzXoWnKQQorf7r1Z0XBVnFrXYOeFucfrAGE6xbZJef1zfTOFj0i2yR7MOwQIoZV9FTIBVN57AZChr7G4UkQ4sEK862s6bRXROZ-bL1NVtxQXDwNprpV9Ismswt_xXt31a38YRREMY/s280/galuska.jpg)
- 200 gr liszt
- 2 tojás
- 1,2 dl víz
- só
A galuska hozzávalóit öntsd egy tálba, majd fakanállal kívülről befelé keverd egységes masszává. Közben forralj fel egy nagyobb edénben vizet, adj hozzá egy kis sót és egy pici olajat. A tésztából a galuskaszaggatóval szaggass galuskákat, majd amikor a víz felszínére úsznak, szedd ki őket egy szűrőre. Mosd át hideg vízzel, és már kész is:)
P.S: Én így készítem a galuskát, amit általában pörkölttel vagy csirkepaprikással eszünk. Percek alatt elkészül, és elronthatatlan. Arra kell csak ügyelni, hogy rögtön ki kell venni a vízből, amikor a tetejére feljönnek a galuskák, hogy ne főjjön szét:) Percek alatt kész van, és tényleg finom:)
Jé, én is így készítem, csak tojás nélkül és teljesőrlésű liszttel keverve.
VálaszTörlésTényleg nagyon gyors és egyszerű!