Hát ez van, csak nem szabadulok, és így Ti sem:), a sütőtöktől. Picit kísérleteztem, és mousse-t készítettem belőle. Ráadásul összepárosítottam a dulce de leche-vel, mert szerintem annyira jól megy a sütőtök íze a karamelléhez!Isteni finom lett, remélem, Nektek is tetszeni fog:)
- 600 gr sütőtök püré
- 100 gr darált dió/pörkölt mogyoró
- 3 ek porcukor
- 1 kk fahéj
- 2 vaníliás cukor
- 2+2 dl tejszín
- 5-6 ek dulce de leche
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvc_lSgMRJcRyIqJsh6t8U3k9-PCa3VCZmaB4QjRXsYtDZLYBEJ4ynRqVB4Gj8Aal1HDynfVKYgy_vR-NHE-AkLf6e7bzJpeSTacTajaaKCi9S_mHDGQrejAlPi3DfBbWK-6nrB2u2kLH2/s400/mus_od_bundeve.jpg)
A megsütött sütőtököt botmixerrel pépesítsd össze, majd add hozzá a darált diót vagy mogyorót. A masszához keverj hozzá 2 vaníliás cukrot, 3 ek porcukrot, fahéjat, majd lazítsd az egészet 2 dl felvert tejszínnel. A másik 2 dl tejszínből is készítsd kemény habot, majd kanalanként add hozzá a dulce de leche-t, közben folyamatosan keverd a mixerrel. Ezzel már kész is, mostmár csak poharakba kell szedni először a sütőtök krémet, a tetejére pedig habzsákkal vidd fel a karamelles tejszínt:)
Ez igen!!!! Alig várom már, hogy úgy olvashassam majd a blogod, hogy megkóstolni is lehessen a receptjeidből egy-egy adagot : )
VálaszTörlésNekem is tetszik! Naná.
VálaszTörlés