Néha úgy rámjön a pizza ehetnék, hogy muszáj pizzát ennem most és azonnal. Ilyenkor készítem ezt a nagyon gyors, de finom változatot, ami tényleg 3 perc alatt összedobható, és nincs se tésztakelesztés, sem dagasztás, se semmiféle macera. Mi is és a vendégeink is nagyon szokták szeretni, remélem, Nektek is tetszeni fog:)
Tésztához:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre natúr joghurt
- 1 sütőpor
- 1 kk só
- 2 ek olaj
- paradicsomsűrítmény/ketchup
- origano
- 200 gr gépsonka
- 200 gr szeletelt konzerv gomba
- 1 tojás
- 200 gr reszelt trapista
A lisztet keverd össze a sütőporral, add hozzá a joghurtot, olajat és a sót, majd addig keverd, amíg egynemű tésztát nem kapsz. Ekkor fogj egy tepsit vagy kerek sütőformát, vajazd, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a tésztát. Erre jön a paradicsomsűrítmény, (vagy ketchup, vagy pizzakrém, ki mit szeret), erre origano (jó bőven:)), erre a felkockázott sonka, majd a szeletelt gomba. Megy az egész a sütőbe, 220 C-on kell neki egy olyan 15 perc. Ekkor vedd ki, zuttyants rá egy felvert tojást és szórd meg jó alaposan reszelt sajttal, majd told vissza a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon.Ennyi az egész:)
P.S: Carlos ugyan még diétán van, de azért készítek ezt-azt:) Ja, a bögre 2 dl-s, a feltétek mennyiségét úgy ránézésre adtam meg, de nyugodtan variáljátok kedvetekre:)
1 megjegyzés:
Remek Istenien néz ki
Megjegyzés küldése