8/04/2010

Kevert szilvás pite




  • 3 tojás
  • 200 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 100 gr margarin
  • 2 dl joghurt
  • 150 gr rétesliszt
  • 150 gr finomliszt
  • 1 sütőpor
  • szilva
  • 2 ek barnacukor
  • 1 kk fahéj


A tojásokat a cukorral keverd habosra, add hozzá az olvasztott margarint és a joghurtot, majd legvégül a sütőporral elkevert két fajta lisztet. Mixerrel jól keverd össze az egészet, majd öntsd a tésztát vajazottlisztezett, közepes nagyságú tepsibe. A tetejét rakd ki szilvával, szórd meg a a barnacukor és a fahéj keverékével, majd süsd 200C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig. Ennyi:)))
P.S: Recept innen. A szilvás változatnál a szilvát fahéjas barnacukorral szórd meg, ha pedig sárgabarackkal készíted, a tésztába reszelj egy kis citromhéjat:)

6 megjegyzés:

  1. Encifinci8/04/2010

    Ezért imádom ezt a blogot: semmi mellébeszélés, semmi locsi-fecsi, csak a lényeg, a recept! :D
    Millió köszönet!
    Encifinci

    VálaszTörlés
  2. Milyen jól néz ki! Kérem szépen belőle! :)

    VálaszTörlés
  3. Nem ide tartozik, de remélem tudsz segíteni. A Vajdaságban ettem egy Japán szél nevü törtát, dióval meg zsemlemorzsával(?) készítették. Ismered? Érdekelne a receptje, és nem találom sehol.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Juc,

    Van egy Japán szél torta receptem, méghozzá egy jó nagy tortára való, leírom Neked, remélem, ez az, amit kerestél:

    Tortalaphoz:
    5 tojásfehérje
    10 ek cukor
    1 ek ecet
    3 ek zsemlemorzsa
    3 ek darált dió
    A fehérjéből kemény habot versz, hozzáadod a cukrot, a legvégén az ecetet, a zsemlemorzsát és a diót. 180 C-on sütsz ebből 3 lapot (tehát összesen 15 tojásfehérjéből)

    Krém 1:
    10 tojásárgája
    12 ek cukor
    8 ek rétesliszt
    0,5 l tej
    1 margarin
    1 tejszínhab (zacskós)
    A tojássárgákat 4 ek cukorral mixereled, hozzáadod a lisztet és 2 dl hideg tejet. Ezt beleöntöd 1 lábasba, amiben felmelegítetted a maradék 3 dl tejet és 8 ek cukrot. Összefőzöd az egészet.
    Krém 2:
    300 gr darált dió
    pici meleg tej
    100 gr olvasztott csoki
    A darált diót leöntöd a meleg tejjel, és hozzáadod az olvasztott csokit.
    Amikor a krémek kihűltek, összekevered a 2 féle krémet. Hozzáadsz 1 margarint és 1 zacskó felvert tejszínhabport.
    És még kell hozzá egy csomó felvert tejszínhab. És akkor jön a rétegezés:
    tortalap-krém-tejszínhab
    tortalap-krém-tejszínhab
    tortalap és végül az egészet bevonod tejszínhabbal.

    (Ennél a receptnél kimarad 5 tojássárgája, ezt linzerekhez el lehet használni)

    Én még nem készítettem, de remélem, ez az, amit kerestél:)

    Puszi!

    VálaszTörlés
  5. Bianka, Encifinci, Ami, köszi szépen, küldök belőle kóstolót:)))

    Puszi!

    VálaszTörlés