8/03/2010

Mézes-fahéjas szilvakrémleves


  • 700 gr szilva
  • 4-5 egész szegfűszeg
  • 1 közepes fahéjrúd
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • méz ízlés szerint (2-4 ek)
Tálaláshoz:
  • felvert tejszínhab
  • őrölt fahéj

A szilvákat vágd félbe és magozd ki, majd tedd egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen hogy csak ellepi. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat is. Forrald fel, majd a forrástól számítva hagyd főni még egy olyan 5 percig. Vedd le a tűzről, hagyd egy picit hűlni, majd botmixerrel pürésítsd. Ezután adj hozzá mézet ízlés szerint és keverj bele 2 dl főzőtejszínt, és tedd be a frizsiderbe, hogy jó hidegen tudd tálalni. Tálaláskor tegyél minden tálkába tejszínhab "felhőket", és szórd meg őket őrölt fahéjjal.
P.S: Recept innen. A fűszereket érdemes teafőző "tojásba" tenni, így nem kell őket később kihalászni a levesből:) A leves egyébként isteni finom, de tényleg! Nagyon gyorsan elfogyott, bár csak úgy magába ettük, jól behűtve, "desszertként", mert valahogy megszoktuk, hogy a sósat követi az édes, és nem pedig fordítva:) Akárhogy is, ezt biztosan még jó párszor fogom készíteni!

2 megjegyzés: